Liittyminen osakuntaan - Eteläsuomalainen osakunta

Osakunnan varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat. Muiden korkeakoulujen opiskelijat sekä muut osakuntaelämästä kiinnostuneet ylioppilaat voivat liittyä osakuntaan ulkojäseninä.

Kirjautua voit päivystyksissä:

  • Toimistopäivystykset ovat maanantaisin ja torstaisin klo 17-19 osakunnan tiloissa.
  • Fuksipäivystystykset ovat maanataisin ja torstaisin klo 15-17 aina 7.10 asti

 

Miten löytää osakunnalle?

Kirjautumisen jälkeen muista liittyä Facebookissa ryhmään Esolaiset, jotta pysyt varmasti kärryillä fuksitapahtumista sekä muista tapahtumista. Lisäksi Facebookissa voit seurata virallista Eteläsuomalainen osakunta -sivua, johon päivitetään mm. osakunnan kokousten päätökset ja mainostetaan virallisia tapahtumia, sekä Instagramissa @etelasuomalainenosakunta. Lisätietoja 2019 virallisesta Fuksiliitteestä.

Ohjeet liittymiseen

1. Osakunnan jäsenmaksu on 12 euroa vuodessa. Se maksetaan joko HYY:n jäsenmaksun yhteydessä (suositeltava tapa) tai käteisellä/iZetlellä osakuntaan. Mikäli maksoit jäsenmaksun weboodissa, ota mukaan mobiililaite, jossa on internet, että voit näyttää maksusi lukuvuosi-ilmoittautumissivulla.

2. Maksamisen lisäksi uusien jäsenten on myös käytävä paikan päällä kirjoittautumassa osakunnan matrikkeliin. Kirjoittautuminen onnistuu  päivystysaikoina (ma ja to klo 17-19, lukukauden aikana) tai syksyisin fuksipäivystyksissä.

3. Päivystäjä kirjaa sinut osakunnan jäseneksi, ja saat myös osakunnan jäsenyyden merkiksi osakuntatarran opiskelijakorttiin liimattavaksi. Jos liityt osakuntaan syksyllä, saat myös mm. fuksipassin, johon voit kerätä merkintöjä syksyn aikana osakunnan tapahtumissa käydessäsi. Kirjoittautumisen yhteydessä sinulle esitellään osakunnan toimintaa ja tiloja, ja pääset helposti liittymään kerhojen ja toimikuntien sähköpostilistoille, joilla tiedotetaan ESOn toiminnasta ja tapahtumista. Kirjoittautumiseen esittelyineen kannattaa varata puolisen tuntia aikaa.

Varsinaiset jäsenet ja ulkojäsenet

Osakunnan varsinaisia jäseniä ovat osakuntaan liittyneet Helsingin yliopiston opiskelijat. Muiden korkeakoulujen opiskelijat sekä muut osakuntaelämästä kiinnostuneet ylioppilaat liittyvät osakuntaan ulkojäseninä. Jäseneksi kirjoittautuminen tapahtuu molempien kohdalla samalla tavoin – varsinaisille ja ulkojäsenille vain on erilliset jäsenkirjat. Käytännön osakuntaelämä on lähes samanlaista riippumatta jäsenstatuksesta; ainoat merkittävät erot ovat, että ulkojäsenillä on oikeus äänestää osakunnan kokouksissa VAIN henkilövaaleissa ja ulkojäsenten määrä hallituksessa on rajattu.